Skip to Content
A Netflixszel nevettünk és sírtunk idén

A Netflixszel nevettünk és sírtunk idén

Idén a drámák és a vígjátékok előtt töltöttük a legtöbb időt a Netflixen, de sokat segítettek a világ megismerésében a dokumentumfilmek is. Bármilyen hangulatban is voltunk éppen, a Netflix mindig kínált megfelelő filmeket és sorozatokat. Lássuk, mit néztünk még szívesen idén!

Budapest, 2020.12.10. - Az év végéhez közeledve ideje számot vetni, visszatekinteni a mögöttünk álló hónapokra. A filmek és a sorozatok idén is velünk voltak, támaszt nyújtottak, megnevettettek, vagy éppen megríkattak. A Netflix segített kiszakadni a hétköznapok hangulatából. Soha ennyi időt még nem töltöttünk a Netflix előtt korábban, idén a magyarok négy és félszer annyit filmeztek, mint tavaly. Továbbra is a drámákat szeretik Magyarországon a legjobban, emellett szívesen nevetnek a netflixes vígjátékokon, és izgulnak a thrillerek szereplőinek drukkolva. Akciófilmekből sem volt hiány, és az idei évben nagyobb hangsúlyt kaptak a szinkronos gyerekfilmek is.

Az izgalomban és érzelmekben bővelkedő alkotások voltak a legnépszerűbbek hazánkban idén, drámákat néztünk legszívesebben és legnagyobb számban. Nem is csoda, hiszen olyan remek sorozatok közül válogathattunk, mint a Vezércsel, a Barbárok, a Lucifer, vagy a Korona.

A Vezércsel
A Vezércsel

Gyerekszemmel is egyre több a látnivaló

Ahogy gyarapodik a magyar szinkronos gyerekfilmes kínálat a Netflixen, úgy fogyasztjuk ezeket egyre szívesebben. A tavalyi évhez képest hatszoros időt töltöttünk mesenézéssel. Ebben jelentős szerepe volt a Jurassic Park: Krétakori tábor, az Útmutató bébiszittereknek szörnyvadászathoz, a Lunaria - Kaland a Holdon, a Táncra fel! és a DJ Hamupipőke című alkotásoknak is. A felnőtteknek szóló animék népszerűsége is hasonlóan meredeken emelkedik, melyhez hozzájárultak a Ghibli stúdió remekei ugyanúgy, mint a Zeusz vére című sorozat.

Lunaria - Kaland a Holdon
Lunaria - Kaland a Holdon

Sírva vigad a magyar

Örömmel választottunk vígjátékokat, az önfeledt szórakozás iránti vágy kivétel nélkül minden hónapban a dobogóra repítette a kategóriát. Együtt mulattunk az Űrhadosztály baklövéseit figyelve, szorítottunk, hogy Emily megtalálja helyét Párizsban és a szerelmi életében egyaránt. Nevetve idéztük fel középiskolai emlékeinket Otis életét követve a Szexoktatás című sorozatban, vagy az Én még sosem… szereplőinek drukkolva.

Űrhadosztály
Űrhadosztály

Akció és thriller: az izgalom a tetőfokára hág

Egész évben versenyzett egymással a dobogóért a thriller és az akció, szerencsére nem az öldöklő értelemben. Mindkét kategóriában találkozhatunk lebilincselő címekkel, méltán népszerűek a magyarok között. A napjaink tinédzser-problémáival foglalkozó magyar film, a “Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)" közérthetően mutatta be a mai fiatalok világát, míg a Sötétség kifejezetten azon dolgozott, hogy elveszítsük a fonalat az egyre több síkon zajló történetben. A legnépszerűbb címek közé tartozott a Nagy pénzrablás és az Esernyő Akadémia, vagy a Veszélyes hazugságok és Spenser az igazság nyomában. De nem csak nálunk: a spanyol készítésű Nagy pénzrablás 92 országban került be a napi legnépszerűbb 10 cím közé, a Barbárok 91, a norvég Ragnarök pedig 89 országban kapott kiemelt figyelmet az évben.

Az Esernyő Akadémia
Az Esernyő Akadémia

Szeretünk szeretni

A szeretet nyelve univerzális, mi magyarok is vágyunk arra, hogy romantikát csempésszünk a napjainkba. Mivel a randizás szinte lehetetlenné vált, a filmekkel romantikáztunk: A csókfülke, a Miután, a Karácsonyi hadgyakorlat, A fiúknak - Utóirat: Még mindig szeretlek, illetve a Karácsonyi cserebere - Az új hasommás is a kedvenceink közé tartozott azalatt a több mint nyolcszoros idő alatt, amennyivel idén többet töltöttünk romantikus filmek nézésével a Netflixen. 

A csókfülke 2
A csókfülke 2

Szórakozva tanulni? A Netflixen ez is lehetséges

A régióban Magyarországon nőtt legnagyobb mértékben a Netflix dokumentumfilmjei iránti érdeklődés, ötször annyi időt töltöttünk ezek előtt tanulással: többek között a Társadalmi Dilemma, illetve a zseniális David Attenborough sorozataiban gyönyörködve, vagy éppen a bukott állatkertvezető, Joe Exotic elképesztő történetén hüledezve a Tigrisvilágban. Nagyon népszerű itthon a Forma-1 kulisszái mögé is betekintést engedő Formula 1: Hajsza a túlélésért, ahogy Zac Efron világjáró műsora is.

David Attenborough - Egy élet a bolygónkon
David Attenborough - Egy élet a bolygónkon

Ki ne ábrándozott volna természetfeletti képességekről, szupererőről? A fantázia világában bármi megtörténhet, éppen ezért szeretjük annyira a földtől elrugaszkodott filmeket is. Izgalmas világba csöppenhettünk idén a természetfeletti erővel megáldott fiatal tündérlány, Nimue története (Cursed: Átkozott) révén, megismerhettük a mágikus kulcsok történetét a Kulcs a zárját című sorozattal, és téren-időn utaztunk keresztül A Király: Örök uralkodó eseményeit követve. Hogy mi jöhet még ezután? Jelenleg is tart például a Vaják második évadának forgatása, ilyen címek mellett pedig továbbra is garantált a szórakozás.

Cursed - Az átkozott
Cursed - Az átkozott

A Netflixről:

A Netflix a világ vezető streaming szórakoztató szolgáltatása, amely több mint 190 országban, több mint 195 millió előfizető számára kínál filmeket, tévésorozatokat és dokumentumfilmeket nagy választékban és számos nyelven.Az előfizetők korlátozás nélkül tekinthetik meg a tartalmakat, bármikor és bárhol, bármilyen internethez csatlakozó, képernyővel rendelkező eszközön. Az előfizetők emellett bármikor elindíthatják, megállíthatják és folytathatják a tartalmak megtekintését – reklámok és hűségidő nélkül.

 

A(z) Netflix cégről